Dynamisch Jongerenwerk

                                   De stem van jong Almere

Dinsdag 1 November heeft er in de Voetnoot een jongerenbijeenkomst genaamd De stem van jong Almere plaatsgevonden georganiseerd door het Adviesraad Sociaal Domein. De adviesraad sociaal domein is er om advies te geven aan de gemeente op het gebied van beleidsstukken betreft het sociaal domein. Waaronder jeugdhulp, werk ,wonen, armoede en veiligheid.

 

Het doel van deze bijeenkomst was om in contact te komen met jongeren uit Almere om meer inzicht bij de gemeente te geven in wat er bij de jongeren van Almere leeft en over de behoeftes in het dagelijks leven.

Wij vanuit Place2B hebben meegedaan met een groep van 7 jongeren.

 

De jongeren werden verdeeld in verschillende groepjes en kregen de taak om gezamenlijk binnen hun eigen groep te brainstormen over de grootste problemen waar zij als jongeren tegen aanlopen en hier een top 5 van te maken, nadat ze dit hadden volbracht werden alle top 5 punten gehusseld tussen de verschillende groepen en kregen ze de nieuwe taak om voor de top 5 die ze voor zich kregen een passende oplossing te bedenken. Hieruit kwamen mooie ideeën en werd er gelijk heel duidelijk beeld geschetst over de behoeftes deze jongeren hebben.

 

De avond is heel fijn verlopen!

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere